přestavby a servis

+420 602 300 970

náhradní díly, sklad

+420 602 301 530

Fotogalerie montáží LPG

Prohlédněte si a ohodnoťte naše montáže

Prohlédnout fotografie

 

  • auto-podstranka

dilnaV současné době působí na trhu spousta firem a různých živnostníků, kteří se zabývají montážemi LPG. Těch opravdu zkušených a specializovaných, pro které přestavby na plyn nejsou jen doplňkovou činností, je ale jen malé procento. Avšak poměrně často můžete narazit na různé „garážové mechaniky“, mnohdy s absencí jakýchkoli znalostí z oboru autotroniky, natož aby měli zkušenosti s přestavbami vozidel na LPG. Tito „montážníci“ většinou nabízejí přestavbu na LPG v rámci rozšíření nabídky svých autoservisních služeb.

Jak tedy nenaletět a nalézt firmu, která je schopna provést profesionální montáž LPG? Na základě vlastních zkušeností vám přinášíme několik užitečných rad, které by vám měli pomoci s výběrem toho správného dodavatele.

1. Zjistěte si nejprve o přestavbách na LPG co nejvíce informací.
2. Dejte na doporučení svých známých, kteří již nějaký čas na LPG jezdí, jistě Vám poradí a sdělí zkušenosti.
3. Sáhnout po nejlevnější nabídce montáže LPG se nevyplácí. Bohužel se v dnešní době setkáváme i se zákazníky, kteří chtěli ušetřit a nechali si svůj automobil přestavět na LPG od firmy, které je nalákala na výhodnou cenu. Nenechte se zlákat nízkou cenou, protože za ní nemusí stát pouze neodbornost, ale také nekvalitní staré díly z vrakovišť nebo druhovýroby. Oprava neodborně předělaného vozu na LPG pro vás znamená další finanční výdaje.
4. Dejte pozor i na praktiky některých firem, které vám až při sepisování zakázky připočítají „doplňkovou výbavu“, kterou přitom jiná firma bere už jako samozřejmou součást svojí základní nabídky.
5. Pozor na rychlomontáže. Montáž LPG za jeden den nebo dokonce na počkání také nemusí být výhrou. Přestavba vozidla na pohon LPG, není úplně jednoduchá záležitost, ani u často montovaného vozidla. I montáž LPG, která je relativně snadná, zabere mnoho času i zkušenému mechanikovi. Proto, chcete-li, aby bylo Vaše vozidlo pečlivě a kvalitně přestavěno, netrvejte na co nejrychlejší montáži! Naopak u takové nabídky „na počkání“ je dobré vždy zpozornět. Běžná doba kvalitní přestavby je 2-3 dny s precizním seřízením a provedením jedním mechanikem, který si ručí za celou montáž.
6. Nejezděte pro pár tisíc na druhý konec republiky. Montážní firmu hledejte nejprve ve svém blízkém okolí. Realizovat montáž LPG příliš daleko od Vašeho bydliště může být do budoucna problém, který může původně levnou přestavbu pěkně prodražit! Pamatujte, že systém LPG je nutné servisovat a udržovat tak jako ostatní funkční části vozidla.
7. Pozor na zákony. Pozor byste si měli dát i na lákavé levné nabídky ze zahraničí. U nás platí jiná legislativa přestavby a přihlášení LPG zařízení, takže zpětná legalizace vás může nakonec stát podstatně více než přestavba v kvalitním servisu v Česku.
8. Pozor na podvodníky. V Česku existují i taková montážní pracoviště, která vám do auta namontují jinou značku a výrobce plynu, než deklarují v dokladech o přihlášení. Problém však nastane při technické kontrole, emisní kontrole, nebo při pojistné události – např. při havárii vozidla. Pojišťovna neproplatí zákazníkovi škodu. U nás zákazníky neklameme.
9. Pátrejte po historii. Ověřte si, zda jsou pravdivé „superlativy“ o firmě, kterou hodláte oslovit. Například deklarované dlouholeté zkušenosti, dosažené vzdělání nebo odbornost personálu. Na internetu je dnes možné zjistit téměř vše.
10. Pozor na internetová fóra. Pokud nemáte opravdu jistotu, že fórum, jehož účastníci řeší montáž LPG a problematiku s tím spojenou, řídí odborník se skutečnou praxí, neberte raději informace z takových diskusí vážně. Je až neuvěřitelné, kolik se na těchto fórech angažuje „rádoby odborníků“. Často dezinformují nejen o tématech, jakými jsou montáž LPG a zejména problémy s pohonem na LPG. O kladných zkušenostech se na fórech zpravidla nic nedočtete, protože sem většinou píší lidé zoufalí z nějakého problému, a to neplatí pouze o LPG pohonech.

Co byste měli vědět o firmě, která bude vaše vozidlo přestavovat na LPG/CNG?

1. Jaké má firma zkušenosti s přestavbami vozů na LPG/CNG
2. Jaké má firma hodnocení
3. Jaký mají postup u montáže LPG
4. Jakého mají distributora dílů a délku jejich záruční doby
5. Zdali mají dostatečné školení pro montáž LPG
6. Jaký servis poskytují po přestavbě vašeho vozidla na LPG/CNG

Bez ohledu na naše rady a doporučení vám při váhání, které firmě svěřit svoje vozidlo pro přestavbu, přejeme šťastnou volbu a mnoho bezproblémových kilometrů s plynovým pohonem.

 

Potřebujete poradit, máte otazky? Kontaktujte nás!

Vyplňte prosím své jméno

Vyplňte prosím svůj e-mail

Vyplňte prosím Vaše telefonní číslo

Neplatný Vstup

Potvrďte prosím souhlas

Dodáváme LPG výrobcům

chevrolethyundaikiamitsubishi

Kde nás najdete

AUTOGAS CENTRUM PLUS s.r.o.

Heydukova 1650
Strakonice
386 01

Kontaktujte nás

Tel.: +420 389 822 700
Email: info@agcplus.cz 

Otevírací doba

Po - Pá: 7:00 - 12:00, 12:30 - 15:30

So - Ne: Zavřeno

Sledujte, sdílejte

fb twitter linked